Препарати и отрови за хлебарки

Има разнообразие от ефективни препарати против хлебарки , които да помогнат за елиминирането им. Препаратите против хлебарки са  спрейове и примамки. Ние ще ви помогнем да изберете правилният за вас препарат против хлебарки.

Определете вида на хлебарка.
Определянето  на вида хлебарка, , е от съществено значение при  избора на ефективни препарати за борба с хлебарки. Немските хлебарки предпочитат топла, влажна среда и могат да бъдат контролирани със спрейове. Ориенталските хлебарки предпочитат хладни и влажни места на открито и са по-трудни за борба на закрито. Американските хлебарки са се адаптирали към населените с хора райони. Те все още могат да бъдат контролирани с помощта на пестициди. Познаването на вида хлебарка, с която се борите , ще ви помогне да изберете правилния препарат за борба с хлебарки .

Какви методи използват професионалните  ДДД фирми за третиране срещу хлебарки?
Нищо не може да се сравни със страха, който изпитваме, когато знаем, че имаме нашествие от хлебарки. Хлебарките са мръсни и имат много лоша миризма, която може да остане в къщата ви повече от месец. Хлебарките са фоточувствителни видове и това обяснява защо можете да ги видите предимно нощем. Неприятното усещане от срещата с тях обикновено идва след като светнете лампата в помещение, в което преди това е било тъмно.
За да се предотврати по-нататъшното разпространение на насекомите, унищожителите често използват методи за спирането им. В зависимост от тежестта на заразата, те могат да използват химични или биологични методи на въздействие. Най-често разбира се се използват химичните.
Сред  най- често срещаните препарати за хлебарки, са:

Гел примамка срещу хлебарки
Сред най-разпространените методи, използвани е при справяне с хлебарки, е използването на гел примамки. При този метод химикал, наречен имидаклоприд, се смесва с атрактант, така че когато хлебарките го изядат, те умират за няколко дни.
Действието на гелът е стомашно – чревно и има т.нат. „каскаден ефект“ – когато хлебарката умре останалата част от колонията се храни с нея и по този начин също приема от препарата.
Основното предимство на използването на гел примамки  е, че няма карантиенен период след обработка, могат да се положат на безопасни места, така че да не засегнат вашите домашни любимци и малки деца и имат продължително действие по унищожаване и контрол на популацията. Обикновено третиране с гел се извършва като превантивна мярка, или при наличие на по-ниска плътност на насекомите. Консултирайте се с професионалист от фирма за борба с вредителите за да ви даде пояснения за това до каква степен е сериозен проблемът във вашето жилище.
Гел примамките можете да закупите и от различни онлайн магазини, като те са във форма на тунелчета или в спринцовка за директно нанасяне.
Важно е да знаете, че гел примамките в по-голямата си част са неефективни при наличие на ориенталски хлебарки. В този случай трябва да третирате общите части на входа.

Третиране с емулсионни инсектициди
При по-голяма степен на заселеност е необходимо да третирате с течен инсектициден препарат. Емулсионните инсектициди действат или стомашно-чревно, или на нервната система на хлебарките. При втория вид въздействие, препаратите провокират насекомите да напускат убежищата си и да влизат в конктакт с препаратите, които действат незабавно. Това е и основното предимство на този вид препарати. Те обаче нямат остатъчно действие и са предназначение за третиране на локални проблеми – нашествие в резултат на ремонт или след обилни валежи.


Третиране с микрокапсулирани препарати
Микрокапсулата е технология която съхранява препарата след нанасянето му и позволява продължително въздействие върху насекомите. При използване на такъв препарат против хлебарки е нужно да не се почистват подовете след третиране няколко дни. Активното вещество започва да действа при влизане в контакт с насекомите и по този начин се осигурява по-дълготрайна и ефективна защита на дома.

Мониторинг
На пазара има достаъчно видове мониторингови примамки за хлебарки, с които и сами лесно можете да осъществите контрол върху развитието на популацията във вашият дом и сами да разберете дали тя намалява или нараства.
Мониторинговите капани са два основни вида – такива с хранителен, и такива със сексуален феромон.
И двата вида феромони оказват привличащо въздействие и карат насекомите да достигнат източника на привличане. Повърхността на капана е обработена с лепило и хлебарките ще останат и умрат в самия капан. Друг полезен ефект от използването на тези капани е, че хлебарките които носят със себе си, но все още на се отложили яйцата си никъде няма да го направят никога.
Феромоновите капани са достъпни на пазара и лесни за използване в домашни условия.

Безопасни ли са тези методи и химикали срещу хлебарки?
С подходящи предпазни мерки, методите и химикалите са безопасни за вашето семейство. Както винаги, преди да оставите някой професионалист да се погрижи за заразата, най-добре е да получите пълна проверка на миналото, така че да не рискувате себе си или семейството си да бъдат изложени на опасност.
Професионалистите от фирмата за борба с вредителите ще ви уведомят предварително за всички необходими мерки за безопасност в зависимост от това дали имате домашни любимци, малки деца, аквариумни рибки и др. Ако имате въпроси свързани с безопасността на обработката винаги ги задавайте на хората които извършват обработка във вашият дом – никой професионалист няма да ви откаже отговор на тези въпроси.
Важно е да спазвате дадените указания за да получите пълна ефективност от извършената обработка.

 
Общо 27 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 27 продукта
Абонирай се за нашия бюлетин