Борба с Щипалки

Щипалките могат да предизвикат тревога у собствениците на жилища, когато бъдат открити на закрито. Те имат страховит външен вид, движат се бързо около цоклите на нивото на земята и могат да отделят зловонна, жълтеникаво-кафява течност от ароматните си жлези. Тези същества, активни през нощта обикновено живеят на открито и не се установяват на закрито. Те са безвредни за хората и животните. Сериозни щети могат да настъпят върху цветя, зеленчуци, плодове и други растения, придавайки на листата накъсан вид с многобройни, малки, неправилни дупки. Освен това се консумира разлагаща се органична материя. Те се считат за временни вредители, въпреки факта, че понякога се срещат в големи популации.
Размер:  Дължина около два санитеметра. Цвят: Тъмно кафяв. Това насекомо може да се разпознае по подобните на клещи щипки, простиращи се от задната част на корема му. При мъжките щипалки щипките могат да бъдат доста големи и богато украсени.
Тези насекоми живеят заедно често в големи количества в дупки на дървета, в ландшафтен мулч, под ландшафтен дървен материал и под предмети, лежащи на земята. Те също така се крият във външните пукнатини на сградите. Щипалките са всеядни, хващат и ядат други насекоми. Дългосрочно облекчение от тези насекоми се постига чрез намиране и третиране на убежищата навън, от които домът ще бъде нападнат. Във вътрешността третирането на пукнатини, особено на нивото на земята, може да осигури успех в борбата с щипалките.
 
Намерен 1 продукт
Сортирай по:
Филтри
Намерен 1 продукт
Абонирай се за нашия бюлетин