Уреди против къртици

Уреди против къртици- какво представляват?

Уреда против къртици работи чрез излъчване на ултразвукови вълни с висока честота. Тези вълни идват с много висока честота, която дразни къртицата.
Уредите против къртици звукът помага за прогонването на къртицата. 
Звуците от уредите против къртици не могат да бъдат чути от хора и домашни любимци.
 Уредите против къртици са безопасни за използване в моравата, без да нарушават комфорта на обитателите на къщата.

 Уредите против къртици- как работят?

Основната причина да имате тези уреди против къртици е да се отървете от къртиците от вашия двор. Уредите против къртици зависят от източник на енергия. Уредите против къртици, за да работят ефективно уредите против къртици, ще трябва да ги монтирате на входа на къртичената дупка. Уреда против къртици  трябва да се постави точно и  близо до мястото, откъдето най-вероятно идва къртицата.

Повечето уреди против къртици работят на слънчева енергия, за да поддържат работата си.  Уредите против къртици издават звук нон-стоп, поради което е важно да използвате надежден източник на енергия. Ако изберете уреди против къртици захранване с батерии, трябва да сте сигурни, че сте избрали такъв с издръжлива батерия.

Ефективност на уредите против къртици

Уредите  против къртици работят, но ако ги използвате по подходящ начин. Ето факторите, които биха повлияли на ефективността на ултразвуковия уред против къртици.
 
  • Уред против къртици-източник на енергия
Уред против къртици със слънчева енергия, той ще работи
ефективно само когато има достатъчно слънчева светлина. Уреда  против къртици захранвани с батерии, те са по-малко надеждни, защото имат ограничено време на работа.
 
  • Уред против къртици-поставяне
 Уреда против къртици ако се постави далеч от дупката на къртицата, може да не вършите никаква работа. Къртиците пак ще излязат от дупката и ще тичат из градината, стига да стоят далеч от уредите. Уреда против къртици трябва да е поставен възможно най-близо до дупката.
 
  • Уред против къртици-честота
Уредите против къртици  излъчват честоти, които гонят къртиците от вашата градина. Това означава, че честотата трябва да е достатъчно висока, независимо дали е във вибрация или звук. Колкото по-висока е честотата, толкова по-вероятно е къртиците да избягат. 

Уред против къртици-позиция
Уредите против къртици излъчват постоянно звук и къртиците ще избягват дупката в една област, ако се чувстват неудобно от звука/вибрацията за твърде дълго време. Уреда против къртици започва да действа  след  седмица или две. Уреда против къртици трябва промени местоположението, след като забележите, че къртицата ще използва различна дупка.
Ако забележите, че къртицата не използва дупката, в която сте поставили уреда против къртици, можете да запушите дупката и да смените мястото на уреда против къртици, за да отстраните напълно вредителя от вашата градина.


 
Общо 4 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 4 продукта
Абонирай се за нашия бюлетин