Препарати против оси

Ако се опитвате да държите осите и стършелите  далеч от дома си, има няколко препарати срещу оси и стършели, от които да избирате. Научете за съображенията за безопасност и ефективните методи за прилагане на тези препарати, за да можете да предпазите себе си и семейството си от болезнени ужилвания на оси.

Разберете различните видове репеленти за оси.
Репелентите за оси обикновено се предлагат в течна форма. Всеки тип има своите предимства и недостатъци в зависимост от нивото на заразяване, местоположението, размера на района, който ще се третира, и др. Течните репеленти са идеални за третиране на по-малки площи и предлагат директен контакт с оси и стършели,

Оценка на ползите и потенциалните рискове от препаратите срещу оси и стършели .
Преди да решите да използвате препарат срещу оси и стършели, важно е да оцените относителните рискове и ползи от използването на този тип метод за контрол. От една страна, препаратите могат ефективно да отърват вашето имущество от осите и техните гнезда, докато от друга страна може да има потенциални рискове като излагане на химикали за себе си или за други живи обитатели, включително домашни любимци. Не забравяйте да прочетете внимателно етикета и да следвате всички изисквания за безопасност, когато прилагате тези продукти.

Проучете специфичните инструкции за приложение за безопасна употреба.
Различните препарати срещу оси и стършели репеленти имат различни инструкции за безопасно приложение. Така че, не забравяйте внимателно да следвате инструкциите на производителя за всеки конкретен продукт. В зависимост от това какъв вид препарат купувате, може да се наложи да носите предпазни средства или поне да държите други хора далеч от района, докато го прилагате. Уверете се, че не прилагате повече от необходимото, тъй като това може да създаде още по-голям риск от по-нататъшно замърсяване.

Бъдете наясно с факторите на околната среда, които могат да повлияят на отблъскването на осите и стършелите.
Много фактори на околната среда могат да повлияят на ефикасността на препарат срещу оси и стършели. Например, някои видове препарати може да не са ефективни при силен вятър или лошо време. Освен това, някои райони са по-податливи на оси от други, а някои климати могат да привлекат различни видове оси, които могат да изискват специфични репелентни формулировки. Уверете се, че сте проучили какви оси присъстват във вашия район, за да можете да изберете подходящ продукт за вашата среда.

Носете предпазни средства, когато прилагате препарати за оси  и стършели извън или около конструкциите.
При прилагане на препарати срещу оси и стършели на открито или около конструкция е важно да се използва защитно оборудване, за да се предпазите от ухапване от оси или стършели. Това включва ръкавици, маски за лице и очила, ризи с дълги ръкави и дълги панталони. Също така е важно да се внимава допълнително, когато се прилага химикалът в затворени пространства като мазета и тавани, където има ограничена вентилация. Следвайте внимателно инструкциите за продукта и се уверете, че зоната е добре вентилирана, преди да влезете отново.

 
Общо 3 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 3 продукта
Абонирай се за нашия бюлетин