Бълхи

Бълхи- малки насекоми с размери около ¼ см  на дължина и са странично сплескани. Цвят: Червеникавокафяв. Плоската форма на бълхата е това, което й позволява лесно да преминава между космите на животните. Котешката бълха е видът, участващ в повечето домашни зарази и ще атакува както котки, така и кучета. Обикновено се пренася в дома от домашен любимец Веднъж вътре, големи популации от бълхи могат да се натрупат бързо. Една женска бълха може да снася около 18 яйца на ден и само 20 бълхи на куче могат да произведат 360 яйца на ден или над 2000 яйца на седмица .

Борба с бълхите
След като домът бъде третиран, може да отнеме до две седмици или повече, преди бълхите да изчезнат окончателно. Причината за това е, че какавидите на бълхите не се повлияват от третирането. Във всяка популация от бълхи ще присъстват всички стадии на бълхите, включително множество какавиди. Ще отнеме няколко седмици, докато всички възрастни бълхи излязат от тези какавиди. Прахосмукачката възможно най-бързо след третирането може да ускори този процес, тъй като стимулира възрастните бълхи да излязат от пашкулите си. Бълхите са ектопаразити по животните, което означава, че живеят от външната страна на тялото и трябва да се хранят с кръвта на тези животни, за да произвеждат яйца. Тъй като бълхите обикновено се хранят и снасят яйцата си, докато домашният любимец спи, зоните за почивка на домашния любимец са местата, където ще бъдат намерени най-много бълхи. Много домашни любимци придобиват бълхи на двора. Успешното контролиране на заразяване с бълхи изисква една или всички от следните четири стъпки:
  • Подготовка за третиране
  • Лечение на домашни любимци
  • Третиране на интериора
  • Третиране на двора
Очевидно домашният любимец е от решаващо значение за минимизиране на заразяването с бълхи и редовното подстригване помага да се ограничат бълхите по домашния любимец. Всяко пръскане срещу бълхи ще бъде по-малко ефективно, ако домът не е подготвен правилно чрез изпълнение на следните стъпки:

Първа стъпка-
Къщата трябва да бъде старателно обработена с прахосмукачка, за да се отстранят ларвите, какавидите и хранителните материали (ларвите се хранят с изпражнения на възрастни бълхи).
Премахнете всички предмети, като играчки, дрехи и храна за домашни любимци от всички етажи. Извадете всички предмети под леглата и в дъното на шкафовете. Измийте или сменете постелята на домашния любимец. Почистете старателно с прахосмукачка всички килими и мокети, включително под леглата и меката мебел. Почистете всички подове от дърво, плочки и линолеум чрез метене и почистване. Почистете бетонните подове със сапун и вода в гаража, мазето или затворения двор, където почиват или отсядат домашни любимци. Отстранете всички домашни любимци, включително птици и влечуги. Покрийте аквариума с влажна кърпа и изключете въздушната помпа.
Сменете постелките на домашни любимци на открито и направете всички сенчести зони, места за обхождане и т.н. достъпни за третиране.

Стъпка втора.
Собственикът трябва да организира третирането на домашния любимец. Предлагат се редица продукти, които трябва да се използват под ръководството на ветеринарен лекар.

Стъпка трета.
В домове, които имат активно заразяване с бълхи, може да се приложи остатъчен инсектицид или регулатор на растежа на насекомите.
Има много възможности за избор и налични формули за борба с бълхи. Има аерозоли и готови за употреба продукти, спрей концентрати, прахови инсектициди, инсектицидни гранули, регулатори на растежа на насекоми или капани за насекоми.

След пръскане срещу бълхи очаквайте следното...
1. Повечето възрастни бълхи ще умрат от първото третиране, но проблемът далеч не е приключил.
2. След няколко дни ще се появят нови бълхи. Това се дължи на излюпване на какавиди. Тъй като НИКАКЪВ спрей не може да убие какавидите, трябва да изчакате, докато всички какавиди се излюпят. Очаквайте да видите бълхи между 2 и 4 седмици след първоначалното третиране. Това е нормално и зависи строго от това колко какавиди имате в дома си.

Какво можете да направите, за да ускорите процеса?
Използвайте прахосмукачка ежедневно. Това кара какавидите да се излюпват по-бързо.
Не оставяйте умишлено стаите празни или необезпокоявани за необичайно дълго време. Какавидите на бълхите ще се излюпят САМО когато наоколо има топлокръвно животно. Те могат да останат в стадий на какавида до една пълна година.
Последващо третиране. Може да е необходимо последващо третиране 1 до 2 седмици след първоначалното пръскане срещу бълхи.
 
Общо 18 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 18 продукта
Абонирай се за нашия бюлетин