Къртици/Сляпо куче

Къртиците имат безкосмена, заострена муцуна и малки очи. В по-голямата си част къртиците живеят в уединение и подземни дупки и рядко излизат на повърхността. Тези бозайници са самотни и рядко повече от 2 или 3 къртици заемат една и съща система от дупки.
Тези бозайници са класифицирани като насекомоядни и основната им диета се състои от живи земни червеи, ларви, бръмбари, мравки и други ларви на насекоми. Техният апетит е ненаситен и обикновено ядат повече от теглото си всеки ден. Къртиците могат да бъдат разрушителни вредители в тревни площи, градини, разсадници, паркове, голф игрища и гробища.

Щети от къртици
Това животно, в търсене на храна, се рови в тревни площи и други места, където почвените условия са подходящи. Къртиците са много активни и могат да тунелират с изключително бърза скорост. През пролетта и есента тези дупки са само на няколко сантиметра под повърхността, като почвата е избутана нагоре в хребети. През лятото и зимата дупките са по-дълбоки, като единственото доказателство са могили от пръст, изтласкани на повърхността. И двата вида дупки причиняват щети на моравата или градината. Къртиците рядко се хранят с растителни материали; въпреки това, мишките могат да следват дупките на къртици, увреждайки луковиците и корените на растенията.
Контролирайте активността на къртиците.  Ранна пролет обикновено е когато се видят първите дупки или след първите есенни дъждове. Прилагането на препарати в началото на пролетта може да елиминира бременните женски, като по този начин намалява възможността да се наложи да се борите със семейство къртици. Всички дупки не се използват през цялото време. Намерете активни дупки, като се търкаляте или утъпквате надолу по хребетите и след това наблюдавайте кои са повдигнати отново. Това са тези дупки, които трябва да се обработват.
Поради обширните тунели и дължината на тунелите може да изглежда, че много къртици заемат една площ. Къртиците копаят сложни тунелни системи и имат писти за хранене едва под тревата.Тунелната система ще има много метри пътуващи тунели в рамките на няколко сантиметра от земната повърхност. Когато времето се охлади, къртиците ще се оттеглят в по-дълбоките си тунели.
 
Общо 8 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 8 продукта
Абонирай се за нашия бюлетин