Уреди против мухи

Уредите с ултравиолетова (UV) светлина се използват широко за контрол на домашни мухи в закрити и открити помещения.
През лятото един от големите недостатъци са мухите и буболечките, които идват с по-топлото време. Те със сигурност са досадни. По-важното от това е, че могат да бъдат много нехигиенични с потенциал да разпространяват болести.

Въпреки че може би сме по-свикнали да виждаме инсектицидни лампи в кафенета и ресторанти, те стават все по-популярни в домовете – особено когато летата ни стават по-топли и мухите стават все по-голям проблем. Инсектицидните лампи са чудесен вариант, защото вършат цялата работа вместо вас. Без преследване на мухи наоколо, без пръскане на химикали във въздуха.Дори се справят с мухи, докато сте навън, намалявайки до минимум шансовете да замърсят храна, като плодове.

Как работят лампите срещу насекоми?
Инсектицидните лампи  използват UV светлина, за да привлекат летящи насекоми и след това да ги убият. UV светлината не може да се види от човешкото око, но е много привлекателна за мухите. Светлината ги привлича и те биват убивани или чрез залепване на леплива плоскост , или чрез електрическа решетка за убиване. Традиционно UV светлината се генерира от UV пура и това работи доста ефективно за период от дълго време.

Какво е за ултравиолетова светлина за мухи?
Ултравиолетовата (или UV) светлинна лампа  за мухи е капан, специално проектиран за борба с мухи, който използва силата на ултравиолетовите лъчи. Той примамва и улавя мухи и други нищо не подозиращи летящи насекоми. Това елиминира необходимостта от използване на потенциално вредни и токсични химикали и труда, необходим за прилагането на такива инсектициди. Светлините за мухи  са отличен метод за борба с мухите и безопасна, сдържана и ненужна алтернатива на прилагането на инсектициди за борба с мухите, тъй като мухите (и други светлолюбиви буболечки) не могат да устоят на блясъка, който носят

Инсектицидни лампи, които използват лепливи плоскости .  Капаните за контрол на мухите също привличат мухи с помощта на ултравиолетова светлина, но вместо да бъдат разбити на парчета, мухата се оказва залепена върху подвижна леплива плоскост. Тези лепливи плоскости често имат добавени феромони, които привличат досадните мухи дори повече, отколкото само със светлина. Този модел е подходящ за повечето обществени и хранителни заведения, тъй като те често се възприемат като декоративни.

Без напрежение означава без смущаващи шумове и без части от тялото на муха да попаднат в храната (ако е поставена в ресторант или зона за хранене)
 
Общо 5 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 5 продукта
Абонирай се за нашия бюлетин