Мухи

От зората на човека мухите са проклятието на неговото съществуване. Те са вземали кръвта му, замърсявали са храната му, пренасяли са болести, като цяло са го дразнели и са нарушавали спокойствието му. Повечето мухи изпълняват жизненоважна функция в природата. За съжаление, те са се адаптирали добре към живот с хора в и около техните сгради. След като мухата влезе в сграда, кацне върху храна за хранене или ухапе човек, тя се превръща във вредител.
Мухите снасят яйцата си в почти всеки топъл влажен материал, който ще осигури подходяща храна за растящите ларви. Животински тор, човешки екскременти, боклук, разлагащ се растителен материал и земя, замърсена с такава органична материя, са подходящи материали.
Въпреки че са привлечени от голямо разнообразие от хранителни материали, домашните мухи имат устен апарат, който им позволява да поглъщат само течни материали. Твърдите материали се втечняват с помощта на регургитирана слюнка. След това тази втечнена храна се изтегля от устните части и се предава в храносмилателния тракт.
През светлата част на деня домашните мухи ще почиват на подове, стени и тавани на закрито. На открито те ще почиват на растения, на земята, на оградни телове, кофи за боклук и други подобни повърхности. През нощта те ще почиват основно на тавани, електрически проводници и висящи светлинни кабели на закрито. Във всички ситуации те предпочитат ъгли и ръбове или тънки предмети като жици и струни.
Както при всички видове мухи, първият метод за контрол е чрез хигиенизиране. Мокрият органичен материал, върху който мухите могат да снасят яйцата си, трябва да бъде отстранен, унищожен, като по този начин се елиминират всички бъдещи източници на размножаване. Убиването на възрастни мухи ще намали заразата, но елиминирането на местата за размножаване е необходимо за добро управление. Повечето продуктови етикети ще ви позволят да нанасяте върху повърхности, където се събират или почиват вредители.

Повече за третирането срещу мухи
Домашните мухи, които летят, се размножават в подобни вещества, като разлагащи се органични материали като боклук, животински екскременти или разлагащ се животински труп. Кофите за боклук и контейнерите трябва да имат плътно затварящи се капаци и да се почистват редовно. Дренажът често ще помогне за контрола, като се отърве от допълнителната влага. Отворите на сградите трябва да бъдат плътно закрити с мрежи.
 
Общо 24 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 24 продукта
Абонирай се за нашия бюлетин