Капани за мишки и плъхове

Плъховете могат да бъдат неудобство, но с правилните капани за плъхове те могат да бъдат управлявани ефективно. Научете за най-добрите видове капани за плъхове, как да ги използвате безопасно и ефективно и съветите и триковете, от които се нуждаете, за да държите тези гризачи далеч от дома си завинаги.

Изберете правилния тип капан за плъхове и мишки .
Повечето капани за плъхове могат да бъдат разделени на три основни типа:  механични капани, електронни капани и  живоловни капани . Капаните са един от най-често срещаните и ефективни методи за контрол на плъхове, тъй като те ви позволяват да убивате плъхове бързо и лесно. Електронните капани включват плочи с примамка , които доставят болезнен токов удар, когато плъхът стъпи върху него. Капаните за улов на живо са хуманни опции, които улавят плъха жив, така че да може да бъде освободен на открито място, след като бъде заловен. Всеки тип има своите плюсове и минуси, така че помислете за вашите нужди, преди да вземете решение.


Поставете капаните за мишки и плъхове  правилно.
Независимо от вида на капаните за плъхове, които избирате, важно е да ги настроите правилно, за да увеличите максимално тяхната ефективност. Когато използвате капани, използвайте достатъчно сила, така че ръцете да се съберат, когато стръвта е поставена върху плочата на спусъка. Електронните капани и живите капани за улов обикновено изискват и стръв, но те също трябва да бъдат закотвени сигурно, за да се сведе до минимум движението или опитите за подправяне. Проверявайте и нулирайте капаните си редовно, докато всички плъхове бъдат елиминирани.

 Къде да поставите капаните за плъхове и мишки  в дома си.
Знанието къде да се поставят капани е от ключово значение за ефективния контрол на плъховете. Като цяло, най-добре е да поставите капани по известни пътеки за гризачи като стени, ръбове на стая или броячи, или зад кухненски уреди и мебели, тъй като плъховете предпочитат да използват същите пътеки, когато се движат из дома. Поставете повече от един капан в район, ако е необходимо, докато всички плъхове бъдат уловени.

 Как да оставете примамки в капаните за мишки и плъхове  внимателно.
При поставянето на капани за плъхове е важно да се използва правилната стръв. Плъховете предпочитат храни с високо съдържание на протеини като фъстъчено масло, бекон, слънчогледови семки и малки количества храна за домашни любимци. Поставете стръв в средата на капана, но избягвайте претоварването му, защото това може да попречи на капана да функционира правилно. Уверете се, че сте поставили само достатъчно стръв, така че да не докосва никоя част от капана, където плъхът ще се докосва с краката или носа си, когато посяга към стръвта.

Наблюдавайте и поддържайте редовно  капаните за плъхове и мишки.
За да поддържате капана си за плъхове да работи по най-добрия начин, наблюдавайте редовно. Уверете се, че редовно почиствате капана и подменяте всяка замърсена стръв. Помислете дали промените в околната среда, като ремонти или ново строителство, може да са довели до навлизане на плъхове във вашето пространство и съответно да коригирате стратегията си за улавяне. Поставете капани в близост до активни дупки на плъхове или следи от търкане по стените, ако търсите място, където да поставите капана си.


 
Общо 13 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 13 продукта
Абонирай се за нашия бюлетин