Комари

Възрастните комари са малки, крехки насекоми с тънки тела; една двойка тесни крила (малки люспи са прикрепени към вените на крилата); и три чифта дълги, тънки крака. Комарите имат удължен „клюн“ или пронизващ хобот.
Комарите са кръвосмучещи насекоми, които снасят яйцата си и се развиват в свободно стояща вода. Само женската се храни с кръв и може да бъде отговорна за разпространението на много болести като малария, вирус на Западен Нил, жълта треска и дирофилариоза.
Комарът има батерия от сензори, предназначени да проследяват плячката си, включително:
Химически сензори - комарите могат да усетят въглероден диоксид и млечна киселина на разстояние до 36 метра. Почти всеки бозайник или птица отделя тези газове като част от нормалното си дишане. Някои химикали в потта също изглежда привличат комари (хората, които не се потят, не получават толкова много ухапвания от комари).
Визуални сензори — ако носите облекло, което контрастира с фона, и особено ако се движите, докато носите това облекло, комарите могат да ви видят и да се насочат към вас. Изглежда за тях всичко, което се движи, е „живо“ и следователно пълно с кръв, така че това е добра стратегия.
Топлинни сензори — Комарите могат да откриват топлината, така че могат много лесно да намерят топлокръвни бозайници и птици, след като се приближат достатъчно.
Това е една от причините, поради които комарите са толкова добри в намирането и ухапването ви.

Защо да използваме репеленти против комари?
- Комарите не само скимтят в ухото ви и ви подлудяват от сърбеж, но и разпространяват болести сред повече от 700 милиона души всяка година.
- Важно е да защитите себе си и семейството си, тъй като някои болести като маларията, които комарите предават, не могат да бъдат лекувани и водят до смърт.
- Ние имаме  набор от репеленти против комари, които ще ви предпазят от тези насекоми.
- Ако имате нужда от съвет, моля, не се колебайте да се свържете с нас и ние ще се радваме да ви помогнем.
Общо 20 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 20 продукта
Абонирай се за нашия бюлетин