Мишки/Плъхове

Мишки
Размер: Малък, тялото му рядко надвишава пет сантиметра дължина. Цвят: Обикновено сив на цвят, но някои може да изглеждат по-тъмни. Домашните мишки виреят при различни условия. Те се намират в и около домове и ферми, както и в открити полета и земеделски земи. Домашните мишки консумират и заразяват храна, предназначена за хора, добитък или други животни.
Те причиняват щети на сгради и имущество и пренасят болести като салмонела и дизентерия по свинете. Гризачите живеят навсякъде навън и могат да влязат по всяко време, но за щастие това не се случва често. Обикновено повечето инвазии в домовете се случват през есента, не поради по-хладното време, а защото семената и растенията, с които гризачите се хранят навън, са изчезнали. Мишките имат изострени сетива за слух, обоняние, вкус и осезание. Те са отлични катерачи и могат да тичат по всяка груба вертикална повърхност. Те ще се движат хоризонтално по телени кабели или въжета и могат да скочат на 30см  от пода върху равна повърхност. Мишките могат да се промъкнат през отвори с диаметър малко по-голям от 1/2 см. Те са в състояние да проникнат през дупки около вентилационните отвори на софита и около кабелите, влизащи в сградата, през дупки в вентилационни екрани на фронтони и през вентилационни отвори на турбини и кутии на покривите. Повечето гаражни врати в домовете позволяват достатъчно място и за мишките отдолу.
Изпражнения, пресни следи от ухапвания и следи показват области, където мишките са активни. Миши гнезда, направени от фино нарязана хартия или друг влакнест материал, често се намират на защитени места. Домашните мишки имат характерна миризма на мускус, която идентифицира тяхното присъствие. Мишките са активни предимно през нощта, но понякога могат да бъдат видени през деня.
Ефективният контрол включва три аспекта: канализация, устойчива на мишки конструкция и намаляване на населението. Първите две са превантивни мерки. Когато вече съществува заразяване с мишки, почти винаги е необходима някаква форма на намаляване на популацията. Техниките за намаляване включват улавяне и/или примамка.

Повече за контрола на мишки
Защитена от гризачи конструкция.
Защитената от мишка конструкция е най-успешната и постоянна форма за контрол на домашна мишка.
Допълнителни съвети за контрол
Най-добрият начин да избегнете нашествията на мишки е (1) да осигурите възможно най-малко убежище, което може да привлече гризачи, и (2) да запечатате възможно най-много дупки и пукнатини отвън на дома, през които мишките могат да влязат. Трябва да се следват следните препоръки, за да се предотврати търсенето на гризачи в убежището, предоставено от вашия дом:
Съхранявайте дървата за огрев възможно най-далеч от дома и ги съхранявайте над земята. През зимата съхранявайте само достатъчно дърва до къщата за изгаряне на всеки няколко дни.
Ако е възможно, премахнете всички купчини отломки, камъни, тухли и т.н. Ако те са близо до основите на дома, те служат като убежище за привличане на гризачи. Веднъж там, за гризачите е лесно да влязат в самата сграда.
Не позволявайте купища листа да се натрупват до основата на къщата. Това също така служи като привлекателно убежище за гризачи - по-специално мишки.

Плъх
Няма нищо по-тревожно в домакинството от гледката на плъх. При оценки за около 90 милиона само във Великобритания не е изненада, че те се втурват в домовете или работните ни места от време на време, провирайки се през най-тесните пролуки и дупки в търсене на следващата си закуска. Но какво точно правите, когато шпионирате едно от тези грозни създания? Е, има повече решения на проблема, отколкото може да си помислите първоначално...

Капани за плъхове
Най-често срещаното решение за премахване на плъхове е надеждният капан за плъхове. Независимо дали става въпрос за измишльотина за удушаване или по-просто устройство – капаните са най-подходящите продукти за унищожаване на тези досадни гризачи. Примамвайте плъхове с бонбони като фъстъчено масло, плодове, зеленчуци или зърнени храни за бърз и ефективен начин да се отървете от тях завинаги!

Хуманни капани за плъхове
Ако търсите по-хуманен начин за справяне с проблема, не търсете повече от електронни и хуманни капани за плъхове. Първият ще зашемети вредителя, докато вторият ще го покори достатъчно дълго, за да го пуснете обратно в дивата природа.

Отрови за плъхове
Ако се отчайвате при мисълта дори да влезете в контакт с плъх, тогава си струва да разгледате отрова за плъхове. Тъй като гризачът ще консумира отровата, това означава, че най-вероятно ще срещне смъртта си някъде, където не е нужно да взаимодействате с него. Препоръчително е да се използва станция за примамка за всяка отрова, която планирате да използвате, тъй като ви осигурява безопасен и скрит начин за управление на вредителя.
 
Общо 35 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 35 продукта
Абонирай се за нашия бюлетин