Капани за Мухи

Мухите могат да бъдат опасни

Те живеят в домовете ни, ядат храната ни и ни носят болести. Те са най-грубите гости на къщата, с които някога ще се сблъскате. Най-лошото е, че отказват да си тръгнат! Кои са те? Те са Musca Domestica, скромната домашна муха, най-често срещаното насекомо, с което ние, хората, взаимодействаме, което представлява 91% от всички мухи, живеещи сред нас, оттук и подходящото име домашна муха.

Една женска муха може да снесе близо 1000 яйца за краткия си живот от няколко седмици. 
Силно се подозира, че домашните мухи предават най-малко 65 болести на хората, включително коремен тиф, дизентерия, холера, полиомиелит, фрамбезия, антракс, туларемия, проказа и туберкулоза.

Домашните мухи имат пословично лоша репутация, но мнозина пренебрегват тяхната слава, защото домашните мухи са толкова често срещани и изглеждат толкова безобидни. Но може би ще успеем да хвърлим малко светлина върху това колко опасни всъщност са тези обикновени обитатели.

В рамките на един живот оплодената женска муха може да снесе стотици яйца, приблизително 500, като снася яйцата си на групи от 75 - 150 наведнъж. Само за един кратък ден тези малки, неоткриваеми яйца ще произведат ларви или личинки, които ще се хранят с разлагаща се материя в продължение на 14 - 36 часа. След това те ще навлязат в следващия етап от живота си- какавиди, и след това в зряла възраст. С такова кратко въведение в живота популациите на мухи изглеждат невъзможни за контролиране.

По-опасно е, че увеличава шансовете за предаване на болестта. Имайки потенциала да пренася и разпространява над 100 различни болести, включително животозастрашаващи заболявания като туберкулоза и холера, мухата пренася патогени с краката и устата си и може незабавно да предава болести чрез най-прости дейности като хранене и ходене.
Отрезвяващият факт е, че обикновената домашна муха има сред най-високите нива на предаване на болести в света на насекомите!

Капаните за мухи не са обикновените ежедневни капани за мухи. Капаните са доказали своите способности за унищожаване на мухи дори при най-суровите условия за контрол на мухите.
Успехът в борба с мухи изцяло зависи от качествената конструкция и използваната примамка в капана за мухи. Те ефективно улавят и бързо елиминират мухи на места като ресторанти, болници, училища, конюшни.. Удобният дизайн и лесната настройка ги прави идеални за контролиране на мухи дори в собствения ви дом.

Капаните за мухи са ефективно решение за справяне на глобалния проблем с мухите. Атрактантите ги правят  ефективни както за външна , така и за вътрешна употреба.
Лесни за употреба и почистване могат да се използват от хора на всякаква възраст.

 
Общо 3 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 3 продукта
Абонирай се за нашия бюлетин