Препарати против кърлежи за двора

Кърлежите могат да причинят сериозни заболявания,  както при хора, така и при домашни любимци. За щастие, има няколко различни метода, които можете да използвате, за борба с кърлежите във вашия имот.
Разберете различните видове кърлежи.
Преди да изберете препарат против кърлежи , важно е първо да определите с кой тип кърлеж се занимавате. Различните видове кърлежи изискват различни препарат за кърлежи, така че точното идентифициране на вида е от съществено значение за ефективното решение.

Използвайте инсектициди, за да отблъснете и убиете кърлежите.
Инсектицидите са ефективна борба  срещу кърлежи, тъй като те ги отблъскват и убиват. Важно е да се отбележи обаче, че някои инсектициди може да не са подходящи за всички видове кърлежи. Преди да използвате какъвто и да е вид инсектицид за борба  с кърлежи, винаги четете инструкциите на етикета на продукта, за да сте сигурни, че използвате правилния вид инсектицид за вашия конкретен проблем с кърлежите.

Използвайте спрей за кърлежи върху домашни любимци и в дворове.
Най-често срещаният вид лечение на кърлежи за домашни любимци и дворове е инсектицид със спрей. Тези продукти могат да бъдат намерени в повечето магазини за домашни любимци и много магазини за подобряване на дома. . Винаги четете инструкциите на етикета на продукта, за да сте сигурни, че използвате правилната концентрация на инсектицид за конкретния вид кърлежи, които се опитвате да третирате.

Използвайте естествени репеленти за кърлежи у дома и върху кучета.
Естествените репеленти с активна съставка като масло от лимонена трева, ментово масло, масло от цитронела или кедрово масло могат да се прилагат директно върху домашни любимци и дворове, за да помогнат да се държат кърлежите далеч. Уверете се, че сте прочели внимателно инструкциите преди употреба и нанасяйте отново на всеки няколко дни, за да осигурите защита срещу кърлежи.

Потърсете ветеринарна помощ, когато е необходимо.
Ако опаразитяването с бълхи и кърлежи стане тежко, важно е да потърсите ветеринарна помощ. Вашият ветеринарен лекар може да предостави съвети за лечения, които са подходящи за конкретната ситуация на вашия домашен любимец и да идентифицира всички основни здравословни проблеми, които биха могли да допринесат за разпространението на кърлежи в дадена област. В някои случаи може да са необходими лекарства с рецепта, за да се изкорени по-сериозно заразяване.

 
Общо 13 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 13 продукта
Абонирай се за нашия бюлетин