Борба със Сколопендра

Контрол на стоножката. Стоножките са членестоноги, които имат удължени тела с един чифт крака на сегмент. Те варират по размер от 10 до 20 см в зависимост от вида. Предупредителното им  оцветяване рекламира стоножката като опасна. Въпреки че е болезнено, нито едно от ухапванията не е особено опасно за хората.
Домашната стоножка е сивкаво-жълта с 3 тъмни, дълги ивици по гърба с крака, обградени с редуващи се тъмни и бели ленти. Действителната дължина на тялото е почти 3 см или малко по-дълго (подобно на червей), заобиколено от 15 чифта много дълги крака, което прави съществото да изглежда много по-голямо. Последният чифт крака е повече от два пъти по-дълъг от дължината на тялото на женската. Чифт много дълги тънки антени се простира напред от главата. Те се движат бързо и понякога се бъркат с дългокраки паяци. Има много възможности за избор и налични формули за борба със стоножките. Има аерозоли и готови за употреба продукти, спрей концентрати, прахови инсектициди, инсектицидни гранули и капани за насекоми.
За допълнителен контрол, включете използването на капани с лепило за улавяне и елиминиране на стоножки. Поставете ги на тъмни места, където стоножките може да се крият или търсят храна. Поддържането на лепкави капани зад мебелите, от двете страни на външните врати и в гаража е отличен начин да прихванете повечето стоножки, когато влизат.
Стоножките са нощни и прекарват дните си под земята или скрити от слънцето в пукнатини или под предмети, лежащи на земята. Това включва ландшафтен материал, като черна пластмаса, плат за озеленяване, ландшафтен дървен материал, под камъни или под други предмети, оставени в двора. Те нямат восъчен слой в кутикулата си, който имат другите членестоноги, и следователно са по-податливи на изсъхване, отколкото други сухоземни членестоноги.
Съществува мит, че всички крака на стоножката имат отрова и един, който върви по голите ви гърди, ще остави следа от червени рани. Не е вярно поне от гледна точка на отровата, но ако кожата ви е силно чувствителна, малките нокти, които попадат в една и съща точка, може да предизвикат известно дразнене.
 
Общо 4 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 4 продукта
Абонирай се за нашия бюлетин