Статии

Как да се отървем от оси?

Осите често се събират в градините, когато започнат да се появяват цъфтежи и се укриват на места в дома ви, където могат да се предпазят от горещото слънце.  Когато сте на открито, имайте предвид, че жилещите насекоми могат да изградят гнезда под земята, в дървета, храсти, надвеси, стрехи, стълбове, гуми, къщи, навеси и други конструкции, в зависимост от вида. Въпреки че неприятностите през лятото изглеждат неизбежни, има няколко начина, по които можете да възпрете осите да се доближат до периметъра на вашия двор.

Как да предотвратите появата на оси в или около дома си

Осите са най-често срещани през втората половина на лятото и началото на есента, когато колониите са най-големи и вредителите активно търсят храна. Въпреки че са разпространени, възможно е да възпрете насекомото да намери безопасно място във или близо до вашия имот.
Запечатайте пукнатини и пукнатини
Предпазете осите от влизане в дома ви, като запълните всички пукнатини с подходящ уплътнител.  Ако имате мрежи на вратите или прозорците си, уверете се, че нямат дупки, тъй като осите могат да се поберат през малки дупки.
Използвайте масло от мента
Маслото от мента е известно като ефективен репелент срещу оси. Смесете няколко капки с вода в бутилка със спрей и го използвайте в места, където осите са привлечени, като надвеси, стрехи, маси за пикник, долната страна на веранди и бюра, както и в храсти, дървета и навеси.
Капак за храна и напитки
Поддържането на вашия двор чист е един от най-важните аспекти на превенцията срещу осите.  Осите са привлечени от райони, които имат големи количества хранителни отпадъци, боклук и рециклирани контейнери, които не са поддържани.  Дръжте храната покрита преди и след готвене и дръжте сладките напитки покрити или в прозрачен съд, така че ако оса попадне в напитката, да може да се види, преди да отпиете. Освен това не забравяйте да почистите всякакви трохи или разливи и дръжте капаците на кофите за боклук здраво затворени.
Как да предотвратите появата на оси във вашата градина
Осите са привлечени от градините, защото търсят нещо сладко, храна или вода, Нещо сладко може да дойде от аромата на цвете, захарта в содата или дори парфюма, който носите. Накрая, когато е горещо и сухо, те търсят източник на вода – локви, вани за птици, потоци, водни капки – всичко, което може да ги хидратира. Премахнете някои от тези неща от градината си и ще имате по-добър шанс да държите вредителите на разстояние.
Избягвайте цветни или ароматни цветя
Отглеждането на всякакъв вид цветя във вашата градина означава, че рискувате да привлечете оси, тъй като растенията служат като източник на храна. Въпреки това, избягването на ароматни цветя ще запази броя на осите нисък. Освен това ограничете количеството листни растения във вашата градина, които осите могат да намерят привлекателни, като каладиум, папрати, хоста, хойхера и сукуленти.
Премахнете техния източник на храна
Почистете всички хранителни отпадъци или остатъци .Осите също плячкосват различни буболечки, пълзящи във вашата градина, като листни въшки - чистете растенията от листни въшки
Отглеждайте примамливи растения
Не позволявайте на осите да се приближават до зоните с голям трафик на вашия двор, като басейна, градината и вътрешния двор, като засадите растения за примамка на друго място във вашия имот.. Засаждането им на места, които не посещавате често, може да държи осите по-далеч от вашата градина.
Как да се отървем от осите
Ако предотвратяването на осите е неуспешно и имате гнездо  на оси във вашия имот, има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да се отървете от тях. Въпреки това, ако проблемът продължава, вероятно ще трябва да се обадите на професионалист, който безопасно да премахне жилещите насекоми от дома ви.
Висящи капани за оси
Въпреки че е най-добре професионалист да се справи с опасните вредители, има няколко други мерки, които можете да предприемете, за да се отървете от осите. Най-често срещаният и ефективен начин е да се окачат капани.  Когато пропълзят в капана, те се забиват и се давят.  Капаните трябва да бъдат окачени далеч от зоната, която се опитвате да защитите.
Спрей Гнезда на оси
Можете да напръскате гнездата на осите със спрей за гнезда на оси. Ако тръгнете по този път, носете защитно облекло и напръскайте района в хладна сутрин, когато осите обикновено са по-малко активни.
Сапун и вода
Създайте смес от 2 супени лъжици препарат за съдове и вода и я изсипете в спрей бутилка, след което напръскайте гнездата

 ПрепоръчвамеАбонирай се за нашия бюлетин